top of page

Wat is Disc Golf?

Disc golf is een variant op het traditionele bal golf, alleen wordt het dan met een disc en basket gespeeld. Je probeert je disc vanaf de teepad in zo min mogelijk worden in de basket te gooien. De teepad is de startplek van een hole, vanaf deze plek gooi je dan je eerste worp.

Als je begint met discgolf dan kun je vaak het beste beginnen met een starter set. Deze bestaan vaak uit drie verschillende discs. Het is aan te raden om eens mee te doen bij de discgolf vereniging in de buurt. Voor een overzicht van de verenigingen in Nederland klik je "hier" .

Vergelijkbaar bij golf, zijn er bij disc golf verschillende soorten discs die unieke eigenschappen hebben. Je hebt discs voor bijvoorbeeld korte afstanden (20 meter) of discs voor enorme afstanden (150 meter). De meest gemaakte verdeling is Putter, Midrange, Fairway Driver en Distance Driver. Als beginnende speler, start je met een Putter en een Midrange.

Tot slot, Disc Golf is een zeer toegankelijke sport voor iedereen. Om te starten heb je alleen een disc nodig. Op internet staan veel instructie filmpjes met uitleg en tips, je kunt snel veel leren en beter worden. Ook met je familie of vrienden is het een zeer gezellige en veilige sport om te doen. 

Mocht je nog vragen hebben over Disc Golf laat het ons dan zeker weten? 

Wij van Disctinct Disc Golf zijn er voor je.

#GrowTheSport 

bottom of page