top of page

Wat is Disc Golf?

Disc Golf is de ideale buitensport, die toegankelijk is voor iedereen.

In de naam zit het al 'golf', hier lijkt het dan ook enorm in qua speelstijl en regels. Disc Golf (Frisbee Golf) wordt gespeeld met een soort frisbee. Je probeert de disc in zo min mogelijk worpen van een startplek in de basket te gooien. De meeste courses bestaan vaak uit 9 of 18 holes. Iedere hole heeft een eigen Teepad (afgooiplek) en een eigen Target (einddoel). 

Vergelijkbaar bij golf, zijn er bij Disc Golf verschillende soorten discs die unieke eigenschappen hebben. Je hebt discs voor bijvoorbeeld korte afstanden (20 meter) of discs voor enorme afstanden (150 meter). De meest gemaakte verdeling is Putter, Midrange, Fairway Driver en Distance Driver. Als beginnende speler, start je met een Putter en een Midrange.

Tot slot, Disc Golf is een zeer toegankelijke sport voor iedereen. Om te starten heb je alleen een disc nodig. Op internet staan veel instructie filmpjes met uitleg en tips, je kunt snel veel leren en beter worden. Ook met je familie of vrienden is het een zeer gezellige en veilige sport om te doen. 

Mocht je nog vragen hebben over Disc Golf laat het ons dan zeker weten? 

Wij van Disctinct Disc Golf zijn er voor je.

#GrowTheSport 

bottom of page